Man blir ju nästan rörd asså

KOLLA HÄR!

Då var mars avklarat lika fort som februari

Härligt att jag har bokat upp mig i princip hela mars! Känns ganska... planerat? Kommer bli en nervös månad för mig. Inte bra. Men men, sen kommer april och då ska jag va fri. Eller?

Jag kan göra flera saker samtidigt



Bilder som jag kind of lovat skulle komma upp här, från när jag och Sofia fotade en dag i januari. Shiiiiiiiit det är ju ungefär en månad sen nästan exakt nu!! Blir galen på det här, vart tar tiden vägen egentligen? Jag får panik...

Har faktiskt hunnit med rätt mycket idag. Var nere i kyrkan på förmiddagen och övade med Anna inför att vi ska spela på mässan imorgon. Sen cyklade jag galet fort (utan luft i däcken) till mormor och morfar där jag och syster åt mat. Nu ska jag plugga (ja jag ska göra det på riktigt idag verkligen!!) och sen ska jag och syster laga lite spagetti och köttfärssås. Mums! Och ikväll ska jag träffa Linnea, vi tänkte dra till arbis och kolla på lite band. Det blir nog mys.

Heldag i Norrköping tillsammans med syster




Har shoppat maaassor. Känns det som i alla fall. Men det känns bra. Hittade typ världens finaste tavla seriöst!! (Titta på bilden här över) Och en alldeles underbar byxdress. Jag försökte tänka efter när jag skulle kunna börja använda den (den är ganska typ kall) och då kom jag fram till efter påsklovet någon gång, och då ploppade Venedig upp i mitt huvud. Det är ju direkt efter påsklovet vi åker dit! Gaaaah! Galet ju. Så jaa, nu är jag ännu mer taggad på det. För övrigt känns det rätt bra. En liten fattig helg kvar och sen börjar skolan. Jag har ju i alla fall någon ny tröja att ha på mig nu, något kul att se fram emot. Inte för att jag typ INTE vill gå till skolan, men just det där med långa lektioner känns inte så lockande just nu, då jag skulle kunna tänka mig en till vecka med lov, och få sova lite extra.

Förresten, visst är inte jag och min syster särskilt lika alls?

Syster kom hem med två par converse = glada systrar och bra kväll


Duktig och nöjd Elvira

Jag har upptäckt att det har blivit så att jag lägger upp ganska många filmer här. Eller inte jättemånga kanske, men i alla fall tillräckligt många för att de ska få ha en egen kategori! Därför har jag alltså gjort en ny kategori, där jag kägger alla filmer!

Har även suttit och flyttat över alla (tror jag) filmer som jag lagt upp på bloggen tidigare. Gjorde ännu en upptäckt, hittade att filmen från Taizé 2010 inte finns på bloggen, så jag håller på för fullt och laddar upp den på youtube, så kommer det alldeles strax in i det här inlägget också. Så man skulle kunna säga att det här är det första inlägget i denna kategori. Fast det finns ju fler inlägg där men ja, ändå. Hihi.

Förresten, min syster har varit på Ullared idag och köpt converse till mig! Hihi, snart kommer hon hem, hoppas hoppas hoppas att de är fina! Mööööörkblå♥.

Idag har jag faktiskt varit ganska duktig och ansvarsfull. Jag har tränat med min fina Linnea och pluggat samhällskunskap. Snart ska jag spela trumpet och sen ska jag laga mat. Yää!

Skulle kunna skriva ett ganska långt inlägg om hur mycket fint det finns i världen. Jag funderar lite på om det är värt det. Om någon kommer läsa, vad jag ska ha det till, eller framförallt, vad som skulle få va med i inlägget. Jag har kommit fram till, att som jag kan se på min statistik har jag i alla fall några små läsare, kanske skulle någon i alla fall läsa lite, eller i alla fall titta på texten en stund. Och angående vad jag ska ha det till så har jag bestämt mig för att det nog är bra att skriva om fina saker ibland, då blir man glad, och glad tycker jag om att vara. Och när det gäller vad som skulle få vara med i inlägget, jaa, vi får väl helt enkelt se, det kommer som det kommer.

Som sagt finns det alltså väldigt mycket fint, och då tänker jag både på fina kläder, fina porslinskatter, fina taklampor och sånt ni fattar, men också på hur många otroligt fina människor det finns, och fina minnen, verkligen fina saker som betyder något. Eller, allt har väl betydelse, till och med reklam liksom, men som betyder något speciellt, som gör det hela fint liksom.

Det finns så mycket fint som jag kan berätta om, så jag vet inte riktigt var jag ska börja... Men om man tänker på vad mitt liv mestadels består av nuförtiden, så är det faktiskt min klass. Eller, min klass är en stor del av mitt liv i alla fall. Och det är bra, det är fint. Det är en fin klass jag går i. Jag är verkligen glad att vi har två och ett halvt år kvar tillsammans, för våra treor har ju bara ett halvår kvar tillsammans, och jag tycker verkligen synd om dem som måste splittras sen. Och jag tycker synd om mig själv och min klass, som måste gå i skolan utan våra fina treor sen. För våra treor är riktigt fina de med!

Jag har några riktigt fina minnen också, som är verkligen sådär riktigt fina. När jag och Carro var i Göteborg i somras, hela den resan är ett stort fint minne. Men speciellt ett litet gulligt café/pizzeria typ som hette Magasin 11 var fint tycker jag, har till och med sparat kvittot därifrån. Ett annat fint minne är skolavslutningen i nian, det var nog då jag insåg hur mycket jag egentligen tyckte om min lilla klass egentligen. Hela den dagen var rätt fin. Jag har MASSOR fina minnen av världens bästa marsvin. Kan inte välja något hela hon var fantastisk!

Och flera stycken minnen från i somras, då jag umgicks väldigt mycket med mina nemisar som vi sa då, Sofia, Maria och Astrid. Det var många otroligt fina stunder som jag verkligen aldrig kommer glömma!


Jag har så många fina vänner. Vänner som jag verkligen hoppas att få ha kvar livet ut, för det är väl så det ska vara egentligen. Det finns nog aldrig något bra skäl till att sluta vara vänner tror jag. Jag kan i alla fall inte komma på ett enda. Bara en himla massa dåliga anledningar, som bara förstör. Men det här var tänkt att bli ett inlägg om fina saker, inte saker som man bara vill glömma bort. Så nu ska jag prata om alla mina fina vänner istället. För mina vänner är bäst, jag vet inte vad jag skulle göra utan dem på riktigt. Eller jo jag vet, jag skulle inte göra någonting, för det är liksom mina vänner som får mig att... ja som får mig att, helt enkelt. Det blev en lite konstig mening där kanske, men jag kom inte på något bra slut.

Det finns väldigt mycket fin musik. Musik som bara är fin helt enkelt, som är skön att lyssna på, men också musik som liksom betyder något. Jag har många låtar som har någon speciell betydelse för mig, som får mig att tänka på något speciellt. Låten Hem som har varit min absoluta favoritlåt sedan 2006 kommer alltid vara speciell. Speciell på många olika sätt. Har så otroligt många minnen med den låten. Återigen kommer jag in på minnen, minnen från i somras speciellt. Minnen som gör ont, men som ändå har det där fina i sig, kanske till och med det finaste av allt. Att sjunga i en lekstuga är fint♥.

Ord kan vara otroligt fina också. Och meningar. Det är så fint med komplimanger. Att liksom göra någon glad. Och att bli glad. Att vara glad är fint helt enkelt. Det är fint att vara glad. Och det är fint att vara ledsen. Känslor överhuvudtaget är rätt fint faktiskt. Det är fint att tycka om, även om det kanske bara gör ont ibland. Det är fint att vara omtyckt.

Det finns så mycket som är fint, som man glömmer bort. I alla fall jag glömmer bort rätt ofta. Jag önskar att det var lättare att bara tänka på allt fint, men istället är det det fula som fastnar i huvudet. Det som egentligen inte borde finnas. Fast utan fula saker skulle det fina kanske inte vara så fint längre. Så om det fula alltså måste finnas kvar, så får man kanske helt enkelt försöka glömma den biten lite, och tänka på allt fint istället.

Och där sätter jag punkt.

Skräckfilm med Katta och Emma


Inatt ska jag sova för imorgon är en stor dag för den är som alla andra



Har umgåtts med Carro idag, inatt och igår. Vi har simmat, badat, bubblat, bastat, bakat, ätit, picknickat, sovit, sett på film, pratat... Sen kommer jag inte p fler saker vi har gjort förutom att vi såklart har gått och massor sånt också. Jag tänkte lägga ut en bild på cupcakesen vi gjorde, men den bilden ser inte så tilltalande ut, så jag tror jag avstår från det. Men de var faktiskt riktigt goda!

Senaste nytt

Har inlett lovet på ett sköööönt sätt, men massage och ansiktsbehandling och alltihop. Så otroligt skönt! Nu känner jag mig dock vääldigt trött, skulle kunna somna här och nu verkligen! Planerar att lägga mig i soffan och se på Titanic nu, och somna framför det. Känner verkligen för en riktig sovmorgon imorgon, men nej, jag ska upp tidigt och följa med syster till stallet. Det blir nog kul! Sen ska jag till simhallen med Carro och sen blir det nåt mer kul (tror jag). Dessutom ska vi vara kaninvakt till Agnes lillebrors kanin Kotten under veckan också. Hihiihi! Hann förresten med en mysig fika med henne idag också. Yää!

Chillidill med lite sill


Mina fina Ellie och Lisa idag på Espresso House. Hade 4 timmar och en kvart lång håltimme. Inte helt fel. Åkte och tränade efter skolan, kände mig väldigt ambitiös, med tanke på hur trött jag var på kören.

Har förresten hittat ett par jättefina shorts på BikBok som jag funderar på att köpa. Jag tänker lite sommar, lite festival och lite Italien sådär. Ihi.

Jag förblööööööööder

Gjorde som min kära vän Linnea brukar göra, och tog ett bad! Gjorde en spotifylista och drog med mig lite svenskaläxa in i badrummet. Hade glömt hur skönt det är att bada!

Nu har jag ätit lite, fått näsblod(??) och ska typ, borsta håret. Och seeeeen, bara mysa! Hih.

Öh en bild på mig och Carro från i somras, för att jag skanar sommaren och för att jag ska träffa denna pärla på lördag.

Tårta och justnufavoritlåten


Och jag springer efter



Har laddat ner en ny kamera till mobilen, Dagmar fick vara försökskanin. Fast hon har ju lite problem med att stå still ibland den där tjejen, men hon är söt ändå!

Gårdagskvällen var värd! Idag har jag varit ansvarsfull och pluggat en himla massa, varit ute, hälsat på mormor och morfar och nu ska jag och syster göra tacopaj. Muuuuuums.

Lång fredag, bra fredag

Haft en väldigt slapp dag måste jag säga, sju timmar i skolan, varav tre timmar ungefär var lektion. Sova i D´art kan man ju också göra. Nu ska jag småvila lite här hemma en stund, och sen åka in till stan för att ha en riktig najs kväll med najsa människor! Kommer nog bli riktigt fint, det känns som det. Sen ska jag ha en skön helg hade jag tänkt, med lite plugg och extrakammarkörrep inräknat.

Bus på g i skolan häromdagen, bara för att ha en bild att visa upp.

Såååå över just nu

Matteprovet idag gick jättebra verkligen! Det kändes verkligen jättebra efteråt, borde nog plugga med Katta och Linnea lite oftare. Annars hände det inte så mycket speciellt idag. Var på orketsern en stund och tyckte synd om mig själv för jag fortfarande inte kan spela... Sen åkte jag hem, och nu tänkte jag plugga lite historia. Nu kan jag tugga i alla fall. Mina stygn har börjat lossna, det är bra. Okej, det var allt jag hade att säga för stunden. Hej hopp!


Mys och matteplugg med fina vänner♥



Trumpet vs. maracas

Återigen sitter jag här och tycker synd om mig själv... Men nu har jag verkligen en anledning! Jag kan inte spela trumpet. På riktigt verkligen. Det gör så sjukt ont. Jag får damp. Det känns liksom som att stygnen där inne i munnen slits upp, och sen gör det ont jättelänge efteråt. Jag vill spela!! Imorgon är det en vecka sen sist... Och jag har lektion imorgon, men den kan jag nog inte va med på. Och orkester, ensemble och kvintett på onsdag och torsdag, men nej, jag får väl sitta och tycka synd om mig själv då med istället. Så himla ovärt det är med visdomständer! Eller ovärt att operera bort dem... Kunde de inte sitta kvar där eller, jag märker ingen skillnad, förutom att jag har ont nu då. De kunde väl gjort det på sommarlovet i alla fall, så hade jag inte missat så mycket liksom. Jag ska seriöst tipsa mina barn när jag blir stor om att de ska spela nåt instrument som typ fiol, då kan man spela även om man måste ta bort de där himla tänderna! Eller förresten, då trycker man ju typ hakan mot fiolen, det gör nog ganska ont. Maracas är nog ett bättre alternativ. Jag är seriös.

Titta HÄR, då kan man tillochmed göra sitt instrument själv!! (Det funkade inte att lägga upp klippet här...). Men värt att se faktiskt, en tant som kan göra MASSOR olika instrument, riktigt ambitiöst gjort av henne!

Om man kollar vad wikipedia har skrivit om maracas, kan man se att de har tipsat om instrumentet skallra som "också är en vanlig leksak för spädbarn. Verkar ju vara ett riktigt roligt instrument om jag får säga det själv! Dock kan man ju inte ta så många olika toner med en maracas, men det är ju spelglädjen som är viktigast, eller?

JAG VILL SPELA NUUUUUUUUUUUUUU!!!!

Hoppas ni ursäktar för ett tråkigt och onödigt inlägg. Jag har inget att göra, och sitter bara och tycker synd om mig själv... Tänkte dela med mig lite av mina bördor.


Varför allting och varför ingenting?

Fick lite vårkänslor idag när jag gick ut. Ofta det redan är vår?? Jaag hänger inte med riktigt känns det som... Vet inte när jag tappade bort mig riktigt, kanske var det i kapitlet som avslutade allting. För det kan ju inte finnas en fortsättning efter slutet? Då slutade jag hänga med. Det är galet hur ont allt kan göra. För övrigt ärdet Taizéåterträff idag, men jag ska nog inte gå dit. Vet inte varför egentligen, har bara inte ork och lust helt plötsligt. Sitter hemma och äter glass med Dagmar istället. Kanske ska öppna historiaboken en stund också, men det får vi se.

Här är en svart bild för att... jaa, varför inte egentligen?

Konstverk av mig och syster

Har just varit och tränat med Carro, mycket roligt! Ikväll ska jag ÄTA mat. Lägg märke till äta. Jag har numera lyckats äta en portion mosad fisk och två portioner mixad fläskfilé. Riktigt gott faktiskt! Ikväll blir det mosad spagetti och köttfärssås och sen chokladepudding från igår. Mums!

Inristat

Du tittar i en spegel och ler,
men vad är det egentligen du ser?
Du ser något vackert, något underbart,
du ser dig själv såklart!

Väldigt gammal dikt som jag skrev för flera år sedan, typ i sjuan eller något. Tycker den känns ganska bra att tänka på ibland, typ.

Lever hamsterliv

Myskväll hos Lisa igår med henne, Emma, Katta och Ellie. Däremot känns det inte lika bra, har typ ondare än nånsin i munnen idag... Och jag är så sjukt sugen på mat, jag vill tugga!! Och det regnar ute idag. Känns som en ganska grå och tråkig dag. Se på film och hälla i mig yoghurt antar jag får bli det jag sysselsätter mig med idag. Hoppas ni har något bättre för er!

Det här är typ jag just nu, eller, sådär svullen känner jag mig...

Förresten, jag klippte av mig håret




Mys med Sofia. Fick en fin present, och sen såg vi film och åt glass!! Riktigt bra torsdag, bortsett från min onda mun och mina svullna kinder. Kan endast sova på rygg nuförtiden. Så kan det vara ibland, bara att stå ut. Imorgon är det fredag i alla fall och det betyder åka till Lisa! Wohooo!

Jag vill äta och jag är hungrig och jag kan inte tugga

Nu är tänderna borta och ersatta med ett svullet ansikte. Kan knappt prata och äta är det inte ens att tänka på. Lite milkshake funderar jag på om jag ska försöka fixa till sen. Så länge ska jag nog lägga mig och titta på lite One Three Hill och tycka synd om mig själv. Hoppas jag kan gå till skolan imorgon! Förresten är min mobil bäst!

Jag saknar min Sofia. Kan hon inte bara komma hit och titta på våra filmer som vi har kvar? Iförsig kanske det inte är så jättekul att vara med mig, nu när jag inte riktigt kan föra ett normalt samtal, skratta eller ens le på riktigt. Men äsch, jag tycker hon ska strunta i sin apu och komma hit istället!

Gammal bild på mig och min bästis

Hej mobil och hej då tänder

Har ny mobil! Wohoo! Det blev den där i inlägget under! Och imorgon ska jag operera bort mina visdomständer. Lite nervös är jag allt. Men jag tänker på det Anna sa till mig: "tanden är ju en väldigt liten del av hela dig, det skulle ju vara värre om det var ett ben som skulle bort!" Smart tjej det där!

RSS 2.0